Yalova Üniversitesi    ir@yalova.edu.tr 0226 815 52 05

2024-2025 Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Oryantasyonu Düzenlendi

Yalova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Oryantasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Yalova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nün yeni akademik yılına hazırlık amacıyla düzenlenen oryantasyon toplantısı, 1 Ekim'de saat 13:00'te 308 nolu salonda gerçekleştirildi. Dekan hocamız ve bölüm hocalarının katılımıyla yapılan etkinlikte, bölümle ilgili genel bilgiler verildi. Yeni öğrenciler, hem bölümün akademik yapısı hem de üniversitenin sunduğu imkanlar hakkında detaylı bilgilere erişim sağladı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner TATAR'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı Uluslararası İlişkiler bölüm başkanımız Prof. Dr. Zelha ALTINKAYA'nın konuşmasıyla devam etti. Bölüm başkan yardımcımız Dr. Ögr. Üyesi Haluk DOĞAN ise bölümümüz ile ilgili kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Toplantıda uluslararası ilişkiler disiplinin tarihi, bugünü ve önemi konuşulurken bölüm ders programı, akademik kadromuz ve öğrencilere sunulan sosyal olanaklar hakkında da bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, öğrenci toplulukları, etkinlikler ve öğrencilerin akademik süreçteki hak ve sorumlulukları üzerinde de duruldu.

Oryantasyonun ardından öğrenciler, sorularını yöneltme ve bölüm hocalarıyla birebir tanışma fırsatı buldular. Bu etkinlik, yeni başlayan öğrencilerimizin üniversite yaşamına adaptasyonunu kolaylaştırmak adına önemli bir adım oldu.